TRILUX Light Campus, Amersfoort

Meet. Work. Share. In Light Campus Amersfoort

Eind vorig jaar verhuisde TRILUX Benelux naar een nieuwe zichtlocatie langs de A1 in Amersfoort. Sindsdien heeft men niet stilgezeten in het adopteren en implementeren van nieuwe technologische snufjes. Samen met technologie-partner Favendo zijn nu meerdere beacons geïnstalleerd op de Light Campus die toegang geven tot location based services. Hiermee wordt zicht- en voelbaar welke toevoegde waarde ‘smart office’ en location based services nu al kunnen leveren.

WERKPLEK VAN DE TOEKOMST


Op de Light Campus vinden we veel innovaties op het gebied van licht en lichtsturing. “Bijvoorbeeld de werkplek van de toekomst”, opent Willem Dammers Managing Director TRILUX Benelux. “Deze innovatieve meerjarige samenwerking tussen TRILUX, Ahrend, TNO en TU Delft heeft geresulteerd in een marktrijp product in de vorm van een modern toekomstbestendig bureau. Wat zijn de features van deze innovatieve creatie? De mogelijkheid om het klimaat, ventilatie, stahoogte en het licht aan te passen naar jouw persoonlijke keuze. Een app stelt medewekers in staat om voorkeursinstellingen op te slaan onder een persoonlijk paspoort. Specifiek voor de verlichting kan het directe licht in lichtsterkte en -kleur worden aangepast. Standaard lopen de armaturen gezamenlijk in een standaard daglichtcurve.”


EYECATCHER


Dammers vervolgt: “De echte eyecatcher in de Light Campus is het door onze eigen lighting designers gerealiseerde ‘HCL-plafond’. Dit custom made armatuur, die net zo groot is als de volledige vergadertafel, geeft een groot gevoel van comfort. De combinatie van biodynamische verlichting met de difusse lichtverdeling zorgt voor een groot gevoel van welzijn.” Dat dit ook écht in praktijk werkt, bleek wel tijdens een meeting van architecten die onlangs werd gehouden in de Light Campus. Dammers: “op een gegeven moment gaf één van de architecten in die meeting aan dat het al richting half 6 ’s avonds ging, maar dat hij dankzij de aagename lichtsfeer in de ruimte nog wel een aantal uren door zou kunnen.”


TRILUX AKADEMIE


Op de Light Campus is uiteraard ook ruimte voor de TRILUX Akademie. Want naast de functionaliteit van een aangename werkplek, moet er ook voldoende ruimte zijn om mensen te trainen op gebied van verlichting en verlichtingstechniek. “De behoefte aan goede trainingen blijft nog steeds bestaan”, aldus Dammers. “Hier geven we met onze seminars en masterclasses dit jaar opnieuw invulling aan. De Light Campus leent zich uitstekend voor een mooie combinatie van zo’n training, inspiratie in de vorm van een rondleiding op de Light Campus en een netwerkgelegenheid onder het genot van een lunch of een hapje en drankje na afloop.”

Gepubliceerd op4 november 2020 om 12:07