Vakantiehuisje Warredal

Tijdens een verblijf in recreatiedomein

Warredal

in Belgisch Limburg waan je je in een fantasiefilm. Verscholen tussen de bossen staan dromerige sprookjeswoningen, boomhutten en tiny houses, waar bezoekers even helemaal teruggaan naar de basis. Het park is sinds kort een nieuw feeëriek huisje rijker.

Het gloednieuwe

huisje

, geïnspireerd door Tolkien's 'The Hobbit', is gemaakt van de natuurlijke grondstof leem en wordt gecomplementeerd met een in het oog springend Sempergreen groendak. Het weelderige groen op het dak versterkt de sprookjesachtige bouwstijl en geeft een prettige sfeer aan de cabin, waardoor je als bezoeker nog net iets langer wilt blijven.

Aquaproof Daktari

was verantwoordelijk voor de installatie van het groendak. Vanwege de zeer steile delen in het dakontwerp, kozen zij hierbij voor Sempergreen

Sedummixmatten type T

, speciaal ontwikkeld voor sterk

hellende daken

. Deze vegetatiemat beschikt over een extra kunststof wapening aan onder- en bovenzijde en is daarmee geschikt voor steile daken met een hellingshoek tot 45 graden. Vanwege de bijzondere vormen en afmetingen van dit dak, zijn voor het Hobbit House 2 alle Sedummixmatten speciaal op maat gemaakt en afgewerkt. Gezien de bewerkelijkheid van het golvende oppervlak, bedroeg de totale installatietijd twee dagen.

Dit zogenoemde 'Hobbit House 2' is het allereerste huisje op het park met een groendak. In de toekomst zal er nog een grote diversiteit aan vakantiehuisjes komen in deze sprookjesachtige omgeving. Bij een bezoek aan recreatiedomein Warredal ligt de nadruk op onthaasten, eenvoud, samenzijn en opladen en even helemaal teruggaan naar de basis. Het weelderige groen op het dak versterkt de sprookjesachtige bouwstijl en geeft een prettige sfeer aan de cabin.

Verblijven in een groene omgeving heeft een positief effect op het welzijn van de mens. Groen

biedt ontspanning

en geeft minder stress. Ook verlaagt groen de

bloeddruk

, het ontspant het zenuwstelsel en het werkt rustgevend. Het zorgt voor een positieve flow en brengt harmonie en balans. Het opvallende groendak, gemaakt van Sempergreen vegetatiematten, is dan ook een waardevolle aanvulling op het huisje en brengt de natuurlijke omgeving nóg dichterbij.

Gepubliceerd op4 april 2022 om 0:00