Woonzorgcentrum Bosbeekhof - Foto: Frederik Bogaerts
Star90i+ aluminium profielen voor ramen - Foto: Frederik Bogaerts
Conix RBDM architects - Foto: Frederik Bogaerts

Woonzorgcentrum Bosbeekhof

Voor het nieuwe woonzorgcentrum gingen de bouwpartners, hoofdaannemer AB Eiffage en Architecten Conix RBDM op zoek naar ramen die een uitstekende thermische isolatie combineerden met goede akoestische prestaties. Daarom werd voor de Star90i+ gekozen

Het Aliplast Star90 systeem bestaat in 3 verschillende isolatieversies. Voor de ramen van het woonzorgcentrum werd gekozen voor de Star90i+ die een inbouwdiepte van 90mm voor het buitenkader en 99mm voor de vleugel hebben. Met de driedubbele beglazing halen ze een Uw-waarde van 0,81 W/m²K en luchtdichtheid klasse 4. Ook op het vlak van akoestiek scoren de ramen hoog met 48 dB (-2,-5). Zo kan deze oplossing ook in toepassingen met de strengste eisen geïntegreerd worden. De ramen worden gecombineerd met Fixscreens die ervoor zorgen dat overmatig zonnewarmte buiten gehouden wordt.

Samenwerking projectteam Aliplast

Voor de uitbekleding van de dagkanten werden aluminium kokers gebruikt. Met het projectteam en de constructeur werden de koppelingen en aansluitingsdetails uitgetekend om een correcte aansluiting te realiseren en het risico op waterinfiltratie te elimineren.

Cradle-to-cradle

Zoals meerdere Aliplast-series is ook de Star90 serie C2C-gecertificeerd. Alle Star90 ramen en deuren kunnen dus worden hergebruikt of kunnen als grondstof dienen in een nieuw product. De C2C-gecertificeerde series zijn veilig voor mens en milieu. De productie gebeurt zo energiezuinig mogelijk met gebruikmaking van hernieuwbare energie met zo min mogelijk productie van broeikasgassen.

25 jaar lakgarantie

Aliplast biedt op de 50 meest courante kleuren, een lakgarantie van 25 jaar. Een extra troef op zekerheid.

Foto: Frederic Bogaerts

Gepubliceerd op5 november 2021 om 0:00