Deel deze spotlight

De slimme energie zuinige deur die een voorbijganger van een bezoeker kan onderscheiden.

Tekst
BeeldFAAC B.V.

De A1400 automatische schuifdeur van FAAC is uitgerust met het unieke Energy Saving systeem.

Het Energy Saving systeem optimaliseert de openings- en sluitingstijd van de deur en maakt de deur in staat een voorbijganger of een bezoeker te herkennen. Wil iemand naar binnen openen de deuren zich volledig. Na opening en doorgang zullen de deurvleugels onmiddellijk weer sluiten om zo onnodig verlies van het binnenklimaat tegen te gaan.

De deurvleugels gaan alleen volledig open wanneer nodig. Detecteert de deur een voorbijganger, zullen de deuren zich niet volledig openen. De reden van een gedeeltelijke opening is energie besparing, maar bovenal een gastvrij gevoel aan de voorbijganger te geven. Een entree kan namelijk het verschil maken tussen doorlopen of naar binnen lopen. De drempel om binnen te treden wordt op deze manier verlaagd.

Er is geen permanente opening van deuren meer nodig voor een welkom en gastvrij gevoel. Het permanent openhouden van een deur is slecht voor het milieu en gaat gepaard met een hoog energie verbruik. Daarnaast krijgt stof, smog en geluid de kans naar binnen te treden.

Combineer de A1400 automatische schuifdeur met onze gepatenteerde Airslide en bespaar wel tot 42% energie! De Airslide is een uniek luchtgordijn die geïntegreerd is in de pui. Deze oplossing is toe te passen binnen ieder architectonisch beeld, ruimte besparend en biedt een doorlopende Climate Control voor alle seizoenen. Het luchtschild wat door de Airslide wordt ontwikkeld houdt kou tegen in de winter en warmte in de zomer. Het luchtschild gaat alleen aan wanneer de deuren zich openen en verbruikt in ruststand minder dan 3W.

De A1400 schuifdeur in combinatie met de Airslide is ideaal voor drukke openbare ruimtes zoals winkelcentra, ziekenhuizen hotels, luchthavens en kantoorgebouwen.

Gepubliceerd op26 april 2021 om 8:30
Adres
Transportweg 1201
7007CN Doetinchem
Contact
Marlon Lammers
Telefoon