Deel deze spotlight

DUURZAME STEENVEZEL PROFIELEN voorkomen houtrot aan kozijnen

Tekst
BeeldVentistone B.V.

Veel beslissingen en keuzes bij bouwprojecten worden gemaakt als er nog geen spa de grond in is gegaan, aan de tekentafel. Al in dat stadium is het essentieel dat de creatie van de architect en de technische uitwerking goed samen op gaan. Het ontwerp moet overeind blijven én uitvoerbaar worden. Keuzes over bewezen producten en methodieken vereenvoudigen dat proces. Over het ventileren van hout bijvoorbeeld

Hoe verleng je de levensduur van houten kozijnen? Houtrot is een veel voorkomend probleem. De oplossing zijn ventilerende steenvezelprofielen die je over het bestaande kozijnhout aanbrengt op een dampopen laag. Zo ontstaat ventilatieruimte en dat is een slimme en vooral duurzame oplossing, want het maakt toevoer van lucht mogelijk. Dat geeft een blijvend droge houtconstructie die niet meer rot en bestand is tegen alle klimatologische invloeden. Schade aan kozijnen en houten gevelelementen door verfgebreken, houtrot en constructiefouten is verleden tijd.

HET GEHEIM: GEEN HOUTROT WANT CONSTRUCTIE VENTILEERT

Ventistone uit Tiel is de uitvinder en leverancier van de duurzame steenvezelprofielen. Het geheim? Als profielen, dorpelafdekkers en neuslatten van geperst steenvezel ventilerend zijn aangebracht, heeft water er geen vat op en kan het onderliggende hout niet meer nat worden. Het werkt eigenlijk niet anders dan de panlatten onder je dakpannen; die rotten ook niet. Het renovatiesysteem bestaat uit profielen, dorpelafdekkers en neuslatten. De Ventistone neuslatten zijn verkrijgbaar vanaf NL 15 tot NL90, op verzoek kan er tot maximaal NL200 geproduceerd worden. Bekijk hier welke profielen Ventistone levert: https://www.ventistone.nl/producten/

PREVENTIE VERMINDERT ONDERHOUD EN KOSTEN

Hoewel bekend is dat droog hout niet rot en dat alleen de juiste detailleringen houten geveltimmerwerk drooghouden, is de praktijk weerbarstig. Houtrot is daardoor een terugkerend probleem en herstel helpt slechts tijdelijk.Het systeem van Ventistone is gebaseerd op een optimale ontluchting en waterwering aan de buitenzijde van gevels. Vocht en schimmel krijgen geen kans. Groot bijkomend voordeel: onderhoud is minder vaak nodig. Omdat de onderhoudscyclus worden verlengd kan dat tot 50% op de onderhoudskosten van kozijnen schelen.

INFORMATIE- EN INSTRUCTIEGIDS VENTISTONE

De informatie- en instructiegids van Ventistone bundelt alle informatie over het renovatiesysteem en geeft snel en compleet inzicht in de onderdelen, mogelijkheden en de montage. Het boekje bevat naast technische merkbladen en meetinstructies ook verwerkingsvoorschriften, exploitatieoverzichten en diverse voorbeelden. Je vraagt de gids gratis aan door een mailtje te sturen met naam en postadres naar info@ventistone.nl.

Gepubliceerd op5 april 2021 om 0:00
Adres
Bellstraat 8
4007 JN Tiel