Kalvertoren
Kalvertoren
Deel deze spotlight

Goede akoestiek is essentieel voor de beleving en het gebruik van een ruimte.

Tekst
BeeldAsona Benelux BV

Een onzichtbare oplossing waar je ontzettend veel plezier van ondervindt!

‘Goede akoestiek is essentieel voor de beleving en het gebruik van een ruimte. Of het nu gaat om een vergaderruimte, een restaurant, een concertzaal of een woning, in alle gevallen is de geluidsabsorptie bepalend,’ begint Salesmanager Rob van Beek zijn verhaal. ‘Asona heeft bijna veertig jaar ervaring met de ontwikkeling van hoogwaardige bouwmaterialen die niet alleen zorgen voor een optimaal akoestisch klimaat in de meest uiteenlopende situaties, maar bovendien de uiterlijke aspecten van de ruimte respecteren.’

Het bedrijf uit Uithoorn werkt voor een diversiteit aan opdrachtgevers. We lichten hier twee projecten uit:

UVA ROETERSEILAND

De bestaande universiteitsgebouwen van de Universiteit van Amsterdam rondom de Nieuwe Achtergracht en de Plantage Muidergracht zijn recent grondig verbouwd. Onderdeel van deze verbouwing was het verbeteren van de akoestiek in de verkeersruimtes. Asona heeft ruim 3.500 m2 wanden en plafonds voorzien van Sonacoustic PL. Deze ultragladde pleisterstructuur zorgt voor een Rc van 0,9 of anders gezegd: voor een prettige geluidsomgeving. Zélfs wanneer studenten wisselen van lesruimte. Naast de Universiteit van Amsterdam hebben ook de universiteiten in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en de Erasmus Universiteit in Rotterdam gekozen voor de expertise van Asona.

KALVERTOREN

Van Kalvertoren naar Kalverpassage. Opdrachtgever De Kroonenberg Groep heeft bij de renovatie van het winkelcentrum in hartje Amsterdam kosten nog moeite gespaard om de Kalverpassage van een compleet nieuw en uiterst modern uiterlijk te voorzien. De nieuwe Kalverpassage is een samenspel geworden van ronde vormen en gebogen lijnen. En de nagalm? Opgelost met Sonacoustic van Asona! Het publiek ziet glad stucwerk, in werkelijkheid is het plafond optimaal akoestisch. Vanwege de tijdsdruk in dit project heeft het team van Asona haar werkzaamheden veelal voor en na winkelopeningstijden verricht. Om de bewoners niet te belasten zijn alle werkzaamheden geluidsarm uitgevoerd.

Sonacoustic®

• Keuze in verschillende structuren - van glad tot grof

• Optisch een hard oppervlak

• Uitstekende geluidsabsorptie

• Brandveilig

• In iedere gewenste kleur

• In verschillende diktes leverbaar

• Op iedere ondergrond aan te brengen

• Natuurzuiver, milieuvriendelijk

• Lichtgewicht

• Snelle applicatie

Sinds haar oprichting in 1978 heeft Asona een grote verscheidenheid aan unieke akoestische materialen voor geluidsabsorptie op de markt gebracht. Doel en filosofie van het Nederlandse bedrijf is verbetering van het akoestisch klimaat in het algemeen en het verbeteren van de ruimteakoestiek door het reduceren van de nagalmtijd . Het resultaat? Een comfortabele leef- en of werkomgeving.

Tekst: Marieke Pool | Fotografie: Bartek Pekala

Gepubliceerd op29 maart 2018 om 10:43