Deel deze spotlight

P C Henderson’s schuifdeurbeslag is gespecificeerd voor ’s werelds eerste onderwatergroeve

Tekst
BeeldHenderson

Het Intercontinental Hotel Shanghai Wonderland, dat in oktober 2018 werd geopend, wordt geprezen als een modern architecturaal wereldwonder. Gebouwd op de zijkant van een 90m diepe, met water gevulde steengroeve. Het duurde 10 jaar om het vijf-sterren hotel te bouwen en beschikt over 337 kamers over 18 verdiepingen, waarvan 16 technisch onder de grond en twee onder water.

Specificatie

P C Henderson’s Husky Telescopisch systeem werd gespecificeerd voor 314 van de kamers om twee grote beweegbare wanden tussen de badkamer en de slaapkamer te creëren. De telescopische deuren vormen een modern, open ontwerp en zorgen er tegelijkertijd voor dat de badkamer volledig kan worden afgesloten wanneer privacy vereist is. P C Henderson’s Husky Gelijkwerkend set werd ook gespecificeerd voor 44 van de kamers die dubbele deuren nodig hadden om twee kamers te scheiden.

Een aantal hotelkamers heeft ook een spouwmuur voor een van de beweegbare wanden om in te schuiven, wat betekent dat de deuren volledig aan het zicht zijn onttrokken – een aanvulling op het open, minimalistische ontwerp.

Totaal Design

Ontworpen door het Britse ontwerpbureau Atkins – het bedrijf achter het beroemde Burj Al Arab-hotel in Dubai – maakt het ultramoderne hotel deel uit van een nieuwe golf van ambitieuze architecturale projecten die in China worden uitgevoerd vanwege een toename van de economische groei. Het £ 225 miljoen hotel is ontworpen met een aantal milieuvriendelijke principes – geothermische energie en zonne-energie genereert energie voor warmte en verlichting, terwijl de vijver in de voet van de steengroeve de lucht koelt die vervolgens als natuurlijke luchtcirculatie in het gebouw wordt gezogen.

Waarom P C Henderson?

P C Henderson’s groei in de Chinese hotelmarkt is de laatste tijd aanzienlijk toegenomen, omdat ontwikkelaars alleen beslag van de hoogste kwaliteit vragen voor de nieuwe golf van prestigieuze hotels die worden ontwikkeld.

Gepubliceerd op6 december 2021 om 0:00
Adres
Rootven 14
5531 MB Bladel