Deel deze spotlight

Transformatie Willem Witsen Wonen

Tekst
BeeldFonofloor Akoestische Isolatiesystemen

Transformatie levert soms fantastische projecten op. Een mooi voorbeeld hiervan is het Haagse voormalig kantoorgebouw voor de Octrooiraad. Het gebouw is omstreeks 1933 gebouwd naar ontwerp van architect J.G. Robbers (Rijksgebouwendienst). We zijn er trots op te kunnen melden dat wij de akoestische isolatie voor alle verdiepingsvloeren van de appartementen gelegen aan het Willem Witsen plein mogen leveren.

“Elke verdieping heeft andere kenmerken. Bijna geen appartement is hetzelfde”, vertelt Sven Mathijssen. “Het is een ingewikkeld pand, waarbij we langdurig op de uitvoering hebben moeten studeren”. Hoe maak je van een kantoorgebouw met historische details een appartementencomplex met een modern wooncomfort?”

Voor het antwoord op die vraag is gekozen voor de samenwerking met Fonofloor. Prestaties uit het verleden bieden wel een garantie voor de toekomst. Door te kiezen voor fonofloor 8mm zal de akoestische verbetering gerealiseerd worden die past bij de luxe van de appartementen.

De zwevende dekvloeren worden vakkundig aangebracht door onze erkend voorkeursverwerker Wouters Totaal Afbouw. “Samen met Wouters kunnen wij van dit project een succes maken”, zegt Martin van den Bersselaar namens Fonofloor BV.

Willem Witsen Wonen is ontwikkelt door Re-Shape Properties en wordt uitgevoerd door BAM Wonen. Er komen 54 luxe appartementen en 4 penthouses.


Gepubliceerd op27 september 2021 om 0:00
Adres
Zuid Willemsvaart 14b
5211 NX 's-Hertogenbosch