Deel deze spotlight

Tugra connecting spaces

Tekst
BeeldTrilux

De Tugra kan acht verschillende lichtverdelingen realiseren dankzij de Varizon-technologie. Primaire optieken, prisma's in het armatuurprofiel en prismafolies maken het mogelijk de Tugra exact te configureren, om de optimale lichtkwaliteit voor de specifieke toepassing te garanderen. Ook kwaliteitskenmerken als UGR19 en geschiktheid voor beeldschermwerkplekken kunnen gerealiseerd worden.

Dankzij het intelligente lengteconcept kan de Tugra ingezet worden om bijzonder eenvoudig één op één relighting oplossingen te realiseren. Bovendien is de armatuur voorzien van een doorlopende montagegoot, zodat de voorhanden zijnde montagepunten behouden kunnen blijven. Ideaal voor iedereen die grootse plannen heeft:

het model van 2.100 mm. Daarmee zijn zelfs omvangrijke projecten snel te realiseren.

Wat er ook gebeurt, de Tugra houdt stand

Door conventioneel kunststof te combineren met een thermoplastisch materiaal voor de eindkappen zijn we erin geslaagd de Tugra al in de standaarduitvoering beschermklasse IP66 te geven. Praktisch: De eindkap heeft vijf verschillende voedingsopties – bijvoorbeeld aan de kopse zijde en de voorzijde – en biedt ook zonder klassieke wurgnippels de vereiste dichtheid. Dat vereenvoudigt en versnelt de installatie.

De Tugra is optioneel verkrijgbaar met een intelligente eindafdekking met sensortechniek, bijvoorbeeld voor personendetectie. De sensor kan naar keuze één individuele armatuur of individueel aangesloten armaturengroepen aansturen en kan ook worden gebruikt voor intelligente toepassingen als meelopend licht in parkeergebouwen en logistieke centra. Ombouw achteraf is snel en eenvoudig mogelijk via de eindkappen.

Camera's of 3D-scanners zorgen in parkeergebouwen en logistieke centra voor een groot veiligheidsgevoel. Er kunnen desgewenst klantspecifieke cameramodellen in de modules geïntegreerd worden.

Via een module met wifi-repeater kan ook in ongunstige omgevingsomstandigheden tot in de uithoeken een stabiel WLAN gerealiseerd worden, bijvoorbeeld in parkeergebouwen of supermarkten.

De eindkap van de Tugra staat in standaarduitvoering ter beschikking in vier kleuren: wit, lichtgrijs, donkergrijs en zwart. Daarnaast is ook stukproductie in elke denkbare RAL-kleur mogelijk, bijvoorbeeld in de eigen huisstijlkleuren van de klant.Gepubliceerd op8 december 2022 om 0:00
Adres
Databankweg 28
3821AL Amersfoort